Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Ost och vin ger livet en guldkant. Jag är ingen ostspecialist. Men jag gillar definitivt goda ostar från Frankrike (och Sverige också för den delen). Förra helgen fick jag chansen att prova några specialostar från Androuet i Stockholm tillsammans med utvalda viner.

Fem franska ostar (medurs från topp): Legrange, Galets des Chartreux, Mâconnais, Münster och Beaufort Chalet d’Alpage.

Ledsagare var Håkan Larsson och Vincent Lefèvre som tillsammans gett ut en ost- och vinbok. Det bekräftas återigen att det är vita viner som passar bäst till ost – om man ska generalisera.

Fyra franska ostar (medurs från topp): Brillat Savarin, Camembert de Normandie, Bleu d’Auvergne och Bleu des causses. Till grönmögelostarna dracks port – bör tilläggas.

Vi provade champagne, franska sauvignon blanc, tysk och fransk riesling och ofatade chardonnay från Chablis, fatade chardonnay från Meursault med flera. Det var en upplevelse att känna hur ostsmaken lyfter med hjälp av vinerna.

 

Om Vinbloggen



Välkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.