Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Svenske Arvid Rosengren kom på åttonde plats. I påskhelgen hölls det VM i sommellerie i Tokyo. Det handlar om att kora den person som är bäst både på vinkunskap och att servera och hantera vin- och spritdrycker. Konkurrensen är stenhård. Sverige har lyckats väl tidigare med triumfen 2007 då svenske Andreas Larsson blev mästare.

I år tävlade Arvid Rosengren för Sverige och tog sig till semifinal med en åttondeplats. Mycket bra gjort.

Till vänster syns Aristide Spies från Belgien, segraren Paolo Basso och Véronique Rivest från Canada. Bakom Paolo står Arvid Rosengren. På bilden till höger hyllar Andreas Larsson, mästare 2007, den nya värlsmästaren.

Den nye världmästaren heter Paolo Basso och kommer från Schweiz. Han tävlade för fjärde gången så trägen vinner. Största överraskningen var tvåan: Véronique Rivest från Canada med belgaren Aristide Spies på tredje plats.

Det var första gången en kvinna var med i finalen. En fantastisk framgång som visar att kvinnorna kommer starkt som skickliga sommellierer.

Även om jag jobbar med vin varje dag så kan jag säga en sak: i dessa sammanhang är jag bara en enkel amatör.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.