Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Hur många vet hur mycket vin de får i glaset? För en tid sedan skrev jag en krönika om mängden vin som serveras på restaurangen. Responsen blev stor. De flesta hade själva funderat över detta. Många jämförde med utlandet där man nästan alltid vet hur mycket vin man får. En som mejlade hade alltid med sig mätglas – men det är väl att ta i.

Måttränder är ju ett utmärkt sätt att hälla upp rätt mängd – och visa gästen att det är så. Anders Tronje på restaurangen Tysta Mari i Östermalmshallen i Stockholm hörde av sig. Han hade helt sonika beställt sina nya glas med graveringsstreck för 10 och 20 centiliter. Hur enkelt som helst.

Både gäster och personal är helnöjda. Dags för andra att ta efter, tycker jag.

På Tysta Mari har de måttränder på glasen. Obs: glaset till vänster innehåller tio centiliter (eller kanske elva, som det ser ut). Det till höger dubbelt så mycket, dvs tjugo centiliter. Håll med om att det inte är vad man tror.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.