Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

White Guide har delat ut sexton priser. I veckan höll White Guide (där jag är involverad) sin stora gala på Grand Hotel i Stockholm. Årets Bästa Restaurang blev Esperanto i Stockholm – en doldis för många. Inte för oss –Esperanto har bubblat precis under den absoluta toppen i flera år. Nu slog de till och ingen kunde vara gladare än eldsjälen Sayan Isaksson.

Årets Matupplevelse fick Daniel Berlin på sin egen krog på Österlen i Skåne. Vinupplevelse hamnade i Gamla Stan i Stockholm. Där finns vin- och matbaren 19 glas. De fick priset för sin passionerde vinlista och för att servera så många vi på glas till rimliga priser. Precis som jag alltid förespråkar.

Peter Bennyson på 19 glas i Gamla Stan fick Årets Vinupplevelse av White Guide. Här berättar han om sin passion.

19 glas drivs av Peter Bennyson som är en passionerad vinälskare. På frågan från programledaren Tilde de Paula om varför han tror att de fick priset svarade han förstås: passion! Svaret på vilket vin man ska dricka just nu kom lika snabbt: champagne, det går till allt.

Jag håller med.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.