Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Pågår det en polarisering av matkvalitet? Snart verkar man ana ett bakomliggande hästgnägg i varje färdigprodukt med malt kött. Dessa upptäckter av systematiserad inblandning av höstkött i diverse produkter lär fortsätta.

Så länge som så många konsumenter jagar billig mat kommer lockelsen alltid att bli för stor för många producenter. Och då är det kanske inte ens hästkött som blandas in.

White Guide lanseras nästa vecka med temat ”Närhämtat från gård, skog och vatten”.

Samtidigt har restaurangguiden White Guide valt årets tema: Närhämtat från gård, skog och vatten. Det handlar om mat från vårt närområde med garanterad ursprung och kvalitet. Och intresset för detta växer enormt – främst på restauranger. Men också bland allmänheten. Fler och fler vill veta vad de stoppar i munnen.

Jag kan bara konstatera att det pågår en polarisering. Fler handlar billig mat – och fler vill betala för säkerheten att veta vad man får.

Och detta handlar inte bara om vilken inkomst man har. Polariseringen sker i alla inkomstgrupper.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.