Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Decemberbesök i Paris 5. Medan vi rimmar både skinka och på julklappar fyller fransmännen förråden med havets frukter. Även om en och annan Boeuf Bourguignon står och puttrar på spisarna. Jag gillar verkligen dessa små fiskaffärer som finns lite överallt i Paris. Här kan du slinka och ta en glas Chablis med några ostron eller räkor – eller handla med dig av alla dessa fantastiska skaldjur och fiskar.

En fiskaffär i Paris – nästan ett hål i väggen – men med sittplatser och bara det bästa av fisk och skaldjur.

Allt detta med ostron och snäckor av olika slag har för fransmännen samma dragningskraft som sillinläggningar hos oss. Jag befinner mig gärna i båda världarna då och då.

Pilgrimsmusslor och ostron tycker många fransmännen tillhör traditionen på jul och nyår.

Till nyår blir det ett evigt frossande med ostron och champagne bland många i Frankrike. Det ska man inte underskatta här i livet – även om jag inte är Sveriges största fan av denna kombination.

Här hittar du snäckor och andra mollusker med namn du sällan hör tals om. Men goda är de i alla fall.

Däremot umgås jag gärna med människor som är det. De har många goda sidor – liksom fransmännen –  när det gäller viktiga mat- och dryckesupplevelser här i livet.

 

Om Vinbloggen



Välkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.