Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Decemberbesök i Paris 3. Jul och nyår närmar sig. I Frankrike är det de stora champagnefesternas tid. Här hos vinhandeln Nicolas i Paris har de laddat upp med de bästa champagnerna – i alla prislägen. I skyltfönstret till butiken tronar en magnifik methusalem i en slags silversarkofag. Kan det vara en lagom julklapp för den som inte har problem med pengar?

Är inte detta den perfekta flaskan till nyår och då ingår även det eleganta kistan.

Flaskan är en Amour de Deutz Brut 2002 och priset är 3 900 euro (cirka 34 000 kr). Det bör tilläggas att en methusalemflaska innehåller åtta buteljer eller sex liter. Men det blir ändå över 4 000 kronor per flaska. Å andra sidan är det en rysligt god champagne (jag vet eftersom jag provade den nyligen).

I hela butiken skyltas det med erbjudanden för champagne och då kan det räcka med 20 euro för en bra flaska.

Champagnestället hos Nicolas är välfyllt. Det man inte hittar här av champagne är förmodligen inte värt att drickas.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.