Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Decemberbesök i Paris 2. Nicolas är en riktigt exklusiv vinhandel vid Place de la Madeleine (med andra butiker runtom i Frankrike). För mig som vinvän är det ett stort nöje att besöka olika vinhandlare runtom i världen. Sällan är skillnaderna stora. De exponerar viner i olika prisklasser och det finns erbjudande som i vilken butik som helst. Men – när man kommer till fine wine-avdelningen kan det vara mycket annorlunda.

I nedervåningen hos vinhandlaren Nicolas vid Place de la Madeleine ligger de verkliga rariteterna.

Hos Nicolas går man ner en våning. Där ligger bara rara viner i hela rummet. Vi är ju i Frankrike så det är ingen tvekan om ursprungen. Tyvärr räckte inte min tunna plånbok till för att handla något. Och ärligt talat vet jag inte om det hade varit värt priset.

Château Petrús på parad – fr v årgång 2008 (4 320 euro), 2006 (2 600 euro) och 2004 (2 900 euro).

Château Petrús i Pomerol tillhör alltid de dyraste i världen. De har lyckats skapa sig ett grundmurat rykte när det gäller kvalitet och status. Här hittar jag till exempel en Petrus från toppårgången 2008 för 4 320 euro.

Vill du ta det som ett julklappstips så kan jag tipsa om att du kan hitta samma vin för runt 15 000 hos näthandlare.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.