Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Decemberbesök i Paris 1. För första gången var jag i Paris inför julen. Det är en annorlunda upplevelse. Om man gillar att titta på ståtlig lyx så bjuder den franska huvudstaden på det mesta. Passade på att besöka två av de exklusivaste matbutikerna: Fauchon och Hediard.

Båda ligger vid Place de la Madeleine och har även spännande teavdelningar. Här finns det mesta av olika kinesiska tesorter. Visserligen är några aromsatta med det finns mer naturliga teer än man hittar i de flesta butiker i Sverige.

Fauchon erbjuder även te i små glasflaskor för de kräsna – som en parfymflaska.

På Fauchon har de ett pedagogiskt system med små draglådor fyllda med olika teer där man själv kan dofta sig fram till det man vill köpa.

De röda burkarna och presentpaketen med te står på parad hos Hediard.

På den ännu lyxigare butiken Hediard svärmar personalen omkring en för att visa hela utbud av teer. Det är svårt att värja sig – så det blev en liten burk med Assam och en julblandning. Inte billigt – men burkarna är ju stiligt röda.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.