Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

En vinepok går till slut i graven. Jag har bloggat om vinet Parador några gånger. I februari spådde jag dess lite för tidiga slut på Systembolaget. Det blev en nytappning och en tillfällig återkomst. Men som jag påpekat flera gånger: det är svårt att hejda utförsbacken när den väl börjat.

Beviset: en bild från Systembolaget webb som visar att det nu bara finns en Parador kvar. Vem köper den sista flaskan?

För ett vin som lanserades 1969 är det ändå bra jobbat – 43 år på Systembolaget. Paradorvinet är ett eko från den tiden då många rödviner var både karaktärslösa och lite söta.

Parador i sin senaste etikettskrud – men det är inte det sista halvtorra rödvinet. Jag kan konstatera att allt fler rödviner har mer och mer sötma.

Men hav tröst alla ni som gillar lite söta röda viner. Trenden med ripassoviner har skapat ett ny kundgrupp som gillar när det är lite extra fruktsocker i vinet. Det finns flera viner som är lika söta som Parador – 10 gram socker per liter.

Nästa vecka på fredagen 7 december kommer en krönika i SvD som handlar om detta: Torra viner är inte alltid torra. En dold sockerkälla.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.