Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Hur många musikkändisar ska ha sina egna vinserier? Det har minst sagt gått inflation i viner som ska sälja på fansens intresse. En hel rad hårdrocksband har nu egna viner där de fantasifulla namnen är betydligt bättre än innehållet. Av svenskar har både Kent, Tomas Ledin och Lasse Stefanz (lite otippat) kommit med sina buteljer. Mest ambitiöst är Kent med sin Edizione-serie som producerats av den skickliga producenten Tua Rita. Hög klass i alla avseenden.

Per Gessle har slagit sig ihop med Marilisa Allegrini för att göra två kvalificerade husviner till sitt Hotell i Tylösand.

Nu har vinentusiasten Per Gessle slagit sig ihop med vinhuset Allegrini och presenterat två röda viner. Efter att ha provat dem måste jag erkänna att de är snäppet bättre än Kent-vinerna.

Namnen är mycket personliga. Furet heter det ena och är döpt efter området i Halmstad där Per Gessle växte upp. Druvorna är Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc. Den andra (och betydligt dyrare) vinet har fått sin namn av Pers föräldrar Kurt & Lisa. Snacka om att hedra sin far och mor på bästa sätt. Kurt & Lisavinet är ett Cab-dominerat vin från Bolgheri i Toscana.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.