Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Det går mycket frukt och grönt för konstens skull. Ölands Skördefest gjorde reklam på Stockholmsmässan förra helgen. Det skedde genom denna löktavla som mätte 3 x 7,5 meter. Den består av 6000 lökar av fyra olika sorter: gul lök, rödlök, purjolök och silverlök. Imponerande.

Löktavlan som visades upp på Stockholmsmässan vägde hela 700 kilo.

Löktavlan har motivet Världsarvet – Södra Ölands odlingslandskap och är skapat av konstnären Theo Janson med hjälpa av alla dessa lökar som Ninni, Ingvald och Niklas Petersson på Norrgården Ventlinge plockat fram.

I franska Menton gör man enorma konstverk av apelsiner och citroner.

Ännu mer imponerande är alla dessa frukt och grönsaksverk som förekommer runt medelhavet. I den franska kuststaden Menton, vid italienska gränsen, tror jag det är värst. Varje år under deras citron och apelsinfestival gör de fantastiska konstverk av dessa orange och gula citrusfrukter.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.