Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Ett nytt sätt att prova vin skapades på Mitt Kök. Till och med söndag den 11 november pågår Sveriges största mat- och vinmässa: Mitt Kök på Stockholmsmässan i Älvsjö. Alla stora vinimportörer har egna imponerande montrar. Där får allmänheten små vinprover mot avlämnande av en dryckeskupong.

Hos Wine World och The Wine Agency har man dock tänkt annorlunda. De har bjudit dit tio av sin bästa och mest kända producenter till en speed tasting. Ja, ni läste rätt – inte speed dating, fast idén är den samma.

Speed tasting på mitt Kök-mässan – en riktig vinsnabbis på tio gånger tre minuter.

Allmänheten betalar 100 kronor och bokar en tid för sin speed tasting. De sitter ner vid ett av tio bord och får prova vinet och prata med den kände producenten i tre minuter. En gonggong ljuder och producenten flyttar till nästa bord. Som vinprovare sitter du alltså kvar. Kul idé som funkade riktigt bra. Och vilken ära för många att få sitta så nära dessa stora vinpersonligheter.

De mest kända av de tio var: Marilisa Allegrini, (Allegrini, Italien), François Lurton (François Lurton, Frankrike), Kevin Arnold (Waterford Estate, Sydafrika), Francesco Ricasoli (Barone Ricasoli, Italien) samt António Soares Franco (José Maria da Fonseca, Portugal).

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.