Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

USA-glimtar: här finns mycket av det bästa och sämsta. Under tio dagars resa mellan New Orleans och Chicago får man uppleva en annan sida av det stora landet i väster. Tidigare har jag varit mycket i Kalifornien. Det har också blivit en hel del turer till ostkustens stora städer som New York.

När jag nu rest i en ny del av landet slås man av likriktningen när det gäller mat. Det är samma grillade och friterade rätter mest överallt. Men det finns alternativ i de stora städerna. Och då är plötsligt allting mycket fräscht och det ståtas med ekologiska ursprung.

På den fräscha snabbmatsrestaurangen Pret i Chicago ger man bort all mat som inte säljs samma dag.

I Chicago åt jag frukost på ”Pret” där de meddelade att de göra ”Handmade Natural Food – avoiding the obscure chemicals, additives and preservatives”. Deras slogan var ”Made today – Gone today”. Det innebär att all mat som inte såldes samma dag omedelbart gavs bort till hemlösa i staden.

Det kan väl vara ett koncept att kopiera även i Sverige?

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.