Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Det händer saker i hela Sverige. I Magasinet i lördagens SvD (kommer på torsdag utanför Stockholm) skrev jag bland om Simon Laiti och hans verksamhet i Luleå. Jag såg det som ett fantastiskt exempel på hur en gastronomibutik med lokal för mat- och vinprovning kan engagera en stor publik – alla de som uppskattar bra mat och vin. De som inte bara tycker att sportbarer är ett av livets främsta nöjen.

Här är några bilder från Simon Laitis verksamhet Hemmagastronomi vid hamnkajen i Luleå.

Simon Laiti med ett stycke hängmörat kött utanför sin verksamhet Hemmagastronomi.

I lokalen finns försäljning av charkprodukter, grönsaker och mycket annat spännande livsmedel – men också en stor matstudio. Till varje helg kan man också köpa en färdig matkasse för en gourmetmiddag. Bra idé.


Spektakulär syn i butiken: kylen där köttet hängmöras.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.