Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Det blev ett ja och ett nej från regeringen. Nu verkar det som om regeringen åtminstone vill testa möjligheten med hemleverans från Systembolaget. Jag har skrivit om detta flera gånger och varit indignerad över politikernas ovilja att fatta beslut. Nu tog det faktiskt bara lite mer än ett år sedan folkpartisten och riksdagsledamoten Carl B Hamilton framförde idén om en modern e-handel med leverans till dörren.

Hemleverans av alkohol ska testas i sex kommuner. Vilka är dock inte klart.

Förslaget om gårdsförsäljning blev dock som väntat begravt. Det var inte konstigt eftersom det förslag som utredaren slutligen presenterade var omöjligt. Det skulle innebär en stor risk för Systembolaget att förlora sitt detaljhandelsmonopol. Vilket säkert många skulle önska.

Gårdsförsäljning i den form den presenterades kunde bli ett hot mot Systembolaget. Sådant ska stoppas.

Hemleverans handlar istället om att stävja privat internethandel med hemleverans som är hot mot Systembolaget. Sådant ska tillstyrkas.

Hoppas nu bara att regeringen kan komma med ett vettigt förslag kring gårdsförsäljning. Annars kanske de svenska vinodlarna gör slag i saken och bryter mot lagen den 15 juni nästa sommar.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.