Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Hur mycket godis och choklad behöver vi? I en rosa affärstidning läste jag nyligen om Candy World i Haparanda. Det handlade om omsättning, framgång och massor av nya etableringar. Förra veckan var jag i denna butik och blev något chockad.

Candy World i Haparanda lockar alla barn kring Haparanda och Torneå.

Det handlade om att visa upp så mycket godis som bara är möjligt – enormt lockande i ställ, på väggarna och i lösgodisburkar. Dessutom fanns det ett jättestort lekland i samma lokal med rutschbanor och annat skojig för alla barnen. En slags lördagsgodis-lekpark. Helt galet.

I en vanlig livsmedelsbutik i Schweiz finns det chokladkakor för alla smaklustar.

När jag var i Schweiz för en tid sedan var orgierna annorlunda. Inget lösgodis – ingen lekpark. Däremot choklad i enorma mängder. Färgglada chokladkakor med alla smaker. Fascinerande.

Två sidor av samma godismynt och 300 mil emellan. Jag föredrar chokladen.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.