Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Ibland är företagen sanslöst marknadsanpassade. Under de senaste året har det tagit ordentlig fart med rockviner. Vem hade trott att gamla Motörhead skulle komma med en rosé? Förvisso också en kraftig Shiraz – som är lite mer Heavy Metal, men bara lite. Nu kommer också den ännu hårdare och tyngre metallgruppen Slayer med en Cabernet Sauvignon kallad Reign in Blood Red. Har inte provat men fansen måste gilla vinet eftersom det nu kvalat in i Systembolagets ordinarie sortiment.

På senaste Systembolagsprovningen fick jag syn på denna flaska. Mycket ska man uppleva.

I oktober kommer en riktig heavy metalflaska. Det är den kanadensiska Crystal Head Vodka som gör entré i Sverige. Fascinerande dyrt: 70 cl vanlig vodka i en döskalle av glas för 499 kr. Kan det vara något? Nja, man måste nog ha en speciell döskallevurm för att betala detta.

Det är i alla fall roligare än det tyska vinet Happy Cat som kom i en flaska i form av en glaskatt.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.