Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Människor är förbjudna i alkoholreklam. I en gammal vinhandel (och då gissar du att det inte är i Sverige) fick jag syn på ett par affischer. De satt på baksidan av ett skåp på lagret. Som du förstår av mina bilder kunde jag inte låta bli att ta fram kameran.

Två gamla affischer som gör reklam för Torres viner känns inte så lockande längre.

I Sverige får man knappt visa något alls i en alkoholannons. Jo, det är tillåtet att ha med själva produkten man vill sälja. Men de får inte finnas något lockande runt omkring – glas, vinklasar, vinkällare eller annat mysigt som kan ge en positiv känsla. Människor som dricker är totalt bannlysta. Med andra får det inte finnas tillstymmelse till någon mänsklig känsla i annonserna. Könlöst är ledordet.

Torres affischer är långtifrån könlösa. Jag gillar båda skarpt. Speciellt den tandlöse vingubben med sin tastevin om halsen. Den ledsne matadoren är inte mycket sämre. De trugar på honom den ena flaskan efter den andra utan att göra honom glad.

Inget ont om Torresviner – men inte bli man sådär väldigt sugen?

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.