Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Hur gott är det egentligen med kräftor? Kräftfest i augusti hör till de mest seglivade av de svenska traditionerna. Jag kan förstå det: en kul fest som markerar att sommaren slut. Själv har jag fiskat mycket kräftor – till och med på den tiden då man kunde hitta flodkräftor. Det var kul.

Själva kräftfesten var också kul – alla förberedelser och allt ståhej under glad samvaro. Men kräftor – njaaa. Det är sällan jag har njutit av dem. Mycket pill och slabb för lite mat.

Det måste inte vara snaps och öl till kräftorna. En Riesling funkar lika bra.

Men nog har jag fått i min några kräftor varje år. I år blev det ingen kräftfest utan bara ett antal svenska signalkräftor på tu man hand. De köptes färska i en plastburk. Ärligt talat smakade de inget vidare. Svenska Dagbladet hade rätt i sin kräfttest. Jag borde lytt deras råd.

Inte blev det öl och snaps heller. Jag gillar snapsvisor skarpt men är måttligt road av att bli snapsfull. Det blev en Riesling från Alsace istället. Mycket frukt och balanserad syra.

Ett perfekt ackompanjemang, tycker jag. Kan rekommenderas.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.