Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Svenska klassiker finns nu i snabbmatsform. På Centralstationen i Stockholm har de sedan ett tid ett helt nytt snabbmatstorg. Jag har inte studerat det närmare eftersom jag inte längtar efter vare sig Pizza Hut eller ”Home of the Whopper”. Men jag hajade till när jag såg skylten Svenska Klassiker – även det ett snabbmatsställe bland de mer namnkunniga kedjebolagen.

Svenska Klassiker har sitt snabbmatställe på Centralen i Stockholm.

Nu vet jag vad de svenska klassikerna är. Här serverades nämligen  hamburgare, kebabtallrik, tunnbrödsrulle och korv med bröd. Allt prydligt listat på skärmarna. Detta är det lätta att raljera över. Men frågar man tillräckligt många svenskar vad klassisk svensk föda är – så kanske det är svaret.

Här serveras faktiskt en hel rad av riktiga klassiker. Jag har dock inte smakat någon än.

Där fanns också ett antal rätter under rubriken Husmanskost. Det låter mer vällovligt – där fanns bland annat köttbullar, wallenbergare, pytt-i-panna och strömming. Och det är väl husmansklassiker om något.

Men vad sjuttsingen är lövstek? Det låter motsägelsefullt. Är det kanske lövtunna skivor av en större köttstek.

Jag ska ta reda på detta.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.