Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Restauranger som dyker upp och försvinner kan bli framtidens trend. Världens tuffaste – och förmodligen dyraste – restaurangcontainer har landat i Stockholm. Det är vitvaruföretaget Electrolux som skapat två restauranglådor som de reser runt med i världen. Projektet kallas The Cube och har stått på de mest spektakulära ställen. Vad sägs om Triumfbågen i Paris eller domen i Milano. Under OS i London finns en av de två kuberna uppe på Royal Festival Hall.

Utsikten från Operans tak mot Kungliga Slottet och Strömmen är hänförande.

Idén med kuben är att förstärka Electrolux varumärke som leverantör av utrustning till de bästa restaurangerna, kan jag gissa. Det hela är i alla fall otroligt spektakulärt.

I Stockholm står The Cube nu fast förankrad uppe på Operans tak, På andra sidan operabygget finns en specialhiss som tar gästerna upp på taknocken där de byggt ramper över till andra sidan. Restaurangkuben i stål och glas har en magnifik utsikt mot Slottet, Skeppsholmen och Grand Hotel. Oslagbart.

 

Klas Lindberg bjöd på en underhållande show för de arton gästerna.

Jag var där när Årets Kock, Klas Lindberg, stod bakom spisen. Han bjöd på en underhållande matshow. Vi fick ömsom smaka direkt ur stekpannan – eller bevittna hur kocken själv for runt bordet vevandes i en gryta med färskpotatis och annat gott. Potatisen blev senare till en förrätt med löjrom och äggkräm. Lysande bra – liksom hans vinnarrätt från Årets Kocktävlingen: hällstekt biff med nordisk hetta och rökt märgsmör.

En eftermiddag med god mat, goda viner, trevligt sällskap och en vacker utsikt kan man leva länge på.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.