Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Gör något kul av spriten i midsommar. Imorgon är det snapsarnas näst största högtid efter jul. Själv gillar jag att göra min egen snapskryddning. I år har jag inte hunnit. Så det blir bli snabbsnapsen i repris – på allmän begäran. Smaken är citron och ingefära med en ton av bäska. Det är faktiskt allas favorit.

Men innan receptet måste jag tipsa om en annan kul midsommarvariant: ett frusen blomsterblock. Gör så här: klipp upp en mjölkkartong och fyll den med rent vatten. Stoppa ner en flaska snaps och fyll utrymmet runt flaskan med midsommarblommor. Låt det frysa 12 timmar minst. Resultatet blir en vacker blomstrande isstod med snapsen infrusen.

Citronskal och ingefära ger en mycket god snabbsnaps

Nu till snabbsnapsen med citron och ingefära

37,5 cl vodka/brännvin • Skalet av en hel citron • En liten bit riven ingefära.

Skala citronskalet i långa slingor. Peta ner skal och och ingefära direkt i flaskan och låt stå åtminstone ett halvt dygn. Spetsa gärna med lite bäsk (malört). Serveras kyld (inte iskall).

Snapsen kan till nöds drickas efter bara några timmar. Håll alkoholhalt på kring 32-35 procent för att smakerna ska komma fram utan att det blir för eldigt.

Glad midsommar!

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.