Mikael Mölstad
Gör något kul av spriten i midsommar. Imorgon är det snapsarnas näst största högtid efter jul. Själv gillar jag att göra min egen snapskryddning. I år har jag inte hunnit. Så det blir bli snabbsnapsen i repris – på allmän begäran. Smaken är citron och ingefära med en ton av bäska. Det är faktiskt allas favorit.
Men innan receptet måste jag tipsa om en annan kul midsommarvariant: ett frusen blomsterblock. Gör så här: klipp upp en mjölkkartong och fyll den med rent vatten. Stoppa ner en flaska snaps och fyll utrymmet runt flaskan med midsommarblommor. Låt det frysa 12 timmar minst. Resultatet blir en vacker blomstrande isstod med snapsen infrusen.
Citronskal och ingefära ger en mycket god snabbsnaps
Nu till snabbsnapsen med citron och ingefära
37,5 cl vodka/brännvin • Skalet av en hel citron • En liten bit riven ingefära.
Skala citronskalet i långa slingor. Peta ner skal och och ingefära direkt i flaskan och låt stå åtminstone ett halvt dygn. Spetsa gärna med lite bäsk (malört). Serveras kyld (inte iskall).
Snapsen kan till nöds drickas efter bara några timmar. Håll alkoholhalt på kring 32-35 procent för att smakerna ska komma fram utan att det blir för eldigt.
Glad midsommar!