Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Det jäser lite överallt i Skåne. Jag har varit på Skåneturné och pratat med vinproducenter. En av de ledande figurerna heter Murre Sofrakis i Klagshamn. Han är trädgårdsutbildad men har sedan via resor i vinvärlden och egna försök och misstag blivit den mest pålitliga leverantören av både vinstockar och kunskap kring vinodling och vinmakning.

Ett av hans skötebarn är vingården i Flädie nära Lund. Flädie Mat & Vingård har alla möjligheter att bli ett stor attraktion. Murre ansvarar för den tre hektar stora vingården. Ännu mer spännande är vineriet som ska bli klart i början på juni. Där ska det kunna vinifieras upp mot 30 000 flaskor vin om året. Imponerande med svenska vinmått mätt. Murre är utsedd till vinmakare.

Martin Rosvall-Hansson på Flädie Mat & Vingård framför rummet som snart ska vara fyllt av tankar och utrustning för vinproduktion.

Mannen bakom Flädie Mat & Vingård heter Martin Rosvall-Hansson och är en sann entreprenör. Hans planer är stora men han har också räknat på det hela. Med inkomster från fester, konferenser och events kring mat och vin har han en stabil grund att stå på.

Vem har sagt att inte vin kan bli en del av den svenska upplevelseindustrin?

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.