Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Aldrig tidigare har jag sett så mycket rosé på en gång. Det gick trögt till en början när svenskarnas roséintresse började vakna. Trots att jag propagerade flitigt för dessa underskattade viner för tio år sedan. Men förra året blev det ketchupeffekt och denna sommar kommer en flod av rosé att rinna nerför våra strupar.

Elva roséboxar finns i ordinarie sortimenet. Två av dem står ut lite extra: Chill Out Shiraz Rosé och De Bortoli dB Selection Rosé.

För en tid sedan fick jag prova dem alla i ordinarie sortimentet: 38 flaskor, sex enliters-tetror och elva boxar. Under de närmaste månaderna ska jag hålla dig underrättad om mina åsikter mer i detalj.

Allmänt är dock kvaliteten skiftande. Rosévin kan ibland verkligen vara den sämsta syntesen mellan rött och vitt: saftaktiga med syntetiska godisdofter – i bästa fall. De kan också vara mycket charmiga med ren bärfrukt, bra syra och en skalbitter eftersmak. Oemoståndliga att servera svala till sommarens salladsrätter.

Håll ögonen öppna så kommer provningsrapporter efterhand.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.