Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Ibland blir det fel när man tror man gör rätt. För ett par veckor sedan skrev om jag om Parador som idag är på väg ut från Systembolaget. Annat var det på 1970-talet då det var husvin i var och varannan stuga.

Jag skrev då även att det dracks flitigt av den så kallade rödvinsvänstern. En av dem som erkänner sig till denna grupp är Jan Guillou. Han påpekade, säkert med rätta, att Parador inte var ett vin som representanter för dessa vänsteraktiva drack. Det kom ju från Francos fascistiska Spanien. Så det gick inte för sig.

Saïda och Vin Rouge d’Algerie var populära drycker bland rödvinsvänstern på 1970-talet.

Vad drack det då? Ja, enligt Jan Guillou var det tunisiska Saïda, Vin Rouge d’Algerie och ungerska Egri Bikaver. Det dracks även en del vitt, menar Jan, och nämner den turkiska Beyaz och en Sylvaner från Bulgarien.

Det har hänt en del vad gäller både Jans och mina vinpreferenser.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.