Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Trio har gått i graven men uppstår som en duo. Förra året upphörde plötsligt den hajpade Malmökrogen Trio. Trist då den befann sig i den yppersta eliten i Sverige. De tre delägarena splittrades. En av dem, Erik Berne, dök upp på Grand Hotel i Lund som sommelier. Vilket gjorde att de fick Årets Vinupplevelse av White Guide.

De andra två, Ola Rudin och Sebastian Persson, har jag inte hört mycket om – ända tills nyligen. De driver en lunchkrog som kallades Saltimporten, fick jag rapport om. Spännande. Måste undersökas.

Sebastian Persson, till vänster, driver denna kantin i Malmö Hamn tillsammans med Ola Rudin. Osannolikt enkelt inredning – men ack så god mat.

Vid ett besök förra veckan blev jag både förvånad och glatt överraskad. Lokalen visade sig ligga vid ett kajområde i Malmö Hamn. Någon restaurang var det knappast. De hade inte ens ett kök. Men det ska det bli så småningom.

Under tiden kallas stället Saltimporten Canteen och är en lunchservering. Men vilken mat! Bara det bästa av vad de kan hitta för dagen, oxe, lax, gris eller tupp, tillagas på ett fantastiskt sätt.

Här kommer smakerna före estetiken. Maten serverades i en pappburk.

Vi åt en slags chili con carne gjord på skånsk gris och oxe med chorizokorvar. Med vatten och surdegsbröd, så mycket man vill, kostade det hela 85 kronor. Mycket prisvärt.

Det ska bli kul när de öppnar på allvar.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.