Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Det händer mycket i Skåne. På de skånska vingårdarna är det full fart. Det planteras som aldrig förr. Ny arealer med druvodlingar ska bli vin. Inte minst druvan Solaris verkar vara populär. För mig är Solaris den druva som hittills visar på största möjligheten att göra bra vin på de skånska breddgraderna. Har idag provat en alldeles utmärkt 2010 från Arilds Vingård.

Dagen före valborgsmässoafton öppnade Flickorna Lundgren i Skäret. Här står de välputsade kopparkannorna på parad inför säsongen.

Samtidigt har det fejats på alla sommarserveringar som gör Skåne till ett så attraktivt semestermål. Igår öppnade välkända Flickorna Lundgren i Skäret. Trots lite ostadigt väder var det välfyllt i den grönskande trädgården med Skälderviken i fonden.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.