Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Alltfler restauranger blir med egen butik. Igår invigde restaurang Proviant i Stockholm en lite butik vid sidan av restaurangen. Det ser ut som en gammal speceributik med mejerivaror, grönsaker och kött. Mycket stiligt.

Köksmästare Fredrik Ander är lika stolt som krögare Mattias Edlund.

Allt är småskaligt producerat av odlare där de flesta ligger i Mälardalen. Proviantkrögaren Mattias Edlund är stolt och berättar att han helt enkelt vill att kroggäster och andra ska få möjlighet att köpa de fina råvaror som används på restaurangen.

Landsbygsminister Eskil Erlandsson gillade Proviants nya butik.

Butiken invigdes av självaste Landsbygsministern assisterad av LRF:s vd Anders Källström. På plats fanns också Svenskt Sigills vd Linda Cederlund. Svenskt Sigill är samarbetspartner vilket garanterar att butiken står för kvalitetssäkring av svenska råvaror.

I fönstret hänger färskt svenskt kött av högsta kvalitet – precis som förr.

I ena butiksfönstret hänger färskt kött på mörning, i kyldisken ligger goda ostar, korvar och skinkor. Landsbygsminister Eskil Erlandsson var nöjd med vad han fick se och underströk hur viktigt det är att dagens bönder lär sig förädla sina råvaror för att kunna tjäna pengar. LRF och Svenskt Sigill ser detta som en mönsterbutik som ska visa hur det kan se ut i framtiden.

I butiken ska det också finnas hämtmat från restaurangens matsedel.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.