Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Jag saknar de klassiska dryckerna till mina tapas. Tapaskulturen sprider sig inte bara i Spanien utan över hela Europa. Under alla år som jag besökt olika tapasbarer har jag önskat att dricka det som jag tycker är den klassiska drycken: finosherry eller manzanilla. Speciellt som jag gillar de små inlagda fiskarna som kallas boquerones. Det är dock alltmer sällan som det erbjuds sherry. I några fall har de lyckats leta upp någon flaska. Men nu senast i Barcelona förekom det flera gånger att det inte ens hade någon sherry.

På ett tapasställe i Barcelona serverades det nästan bara halvtorr rosécava. Originellt.

Nu dricks det mycket öl. Eller så beställer man alla möjliga typer av vita och röda viner. Till en del beror det på att tapas har blivit så mycket mer än de inlagda eller friterade godsakerna som var rådande förr: oliver, kronärtskocksbitar, croquetas eller de nämnda fiskarna. Och naturligtvis ibericoskinka. Nu kan det vara mer mättande portioner med fisk eller kött.

Men jag ska inte klaga. Nästan allt är fantastiskt gott. Både mat och dryck.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.