Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Nu är det inte många kvar av de gamla favoriterna. Det fanns en tid i Sverige då alla svenskar drack nästan samma viner. Snart är de alla borta. Kvar finns det halvsöta Diamant och några till – än så länge. Jag kan undra vilka som håller försäljningen uppe?

Den klassiska Paradoretiketten är säkert nostalgisk för många vindrickare som hängde med på 1970-talet.

På fredag kommer en krönika om Parador och en recension om hur den smakade. Jag gick nämligen och köpte en flaska. En av de sista som fanns i Stockholm. Är du intresserad av flaska får du skynda på. Snart är dess saga all.

Den senaste Parador-etiketten är originell men knappast snygg. Den gamla Systembolagspåsen följde med på köpet.

I krönikan berättar om jag om dess utseende och hur den såg ut från början. Här kommer därför lite bildbevis. Observera påsen under Paradorflaskan. Det är en gammal Systembolagspåse som Lennart på Systembolaget på Sveavägen plockade fram ur sitt hemliga lager.

Min samling av oöppnade Vin Tinto-flaskor är en stilig vininstallation i mitt kök därhemma.

Jag berättar också om Vin Tinto som är hädangången sedan flera år. Jag köpte dock ett gäng av de sista flaskorna. Inte för att dricka – även om de är helt okej i smaken. Anledningen var deras design som jag gillar. Den skapade av den kände formgivaren Anders Beckman på 1950-talet – samme man som startade en designskola i Stockholm.

Snygg design var ibland ett signum för de klassiska Vin & Spritcentralens viner.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.