Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Är vinkällarens tid över? I min senaste krönika den 17 februari skrev jag om att vin klarar mycket mer av skakningar och temperaturförändringar än man tror – ja, att helt enkelt bli omilt behandlat utan att drycken förstörs. Detta förutsatt att det är hyggligt bra vin på glasflaska.

Jag beskrev där mitt experiment med två identiska flaskor där det ena körts runt i bilen i hetta och kyla och den andra förvarats under perfekta förhållanden. Det vill säga det förhållande som alla vinkännare påstår är de rätta för att lagra vin.

Här är beviset på två flaskorna Rosso di Montalcino 1999 från Fattoria dei Barbi där den till vänster låg i bilen och den till höger i vinkällaren.

Detta kanske inte gäller längre. För efter bilskumpande och ytterligare tio års lagring provade jag flaskorna. Och det var nästan ingen som helst skillnad i smak och doft. Jag blev, som jag skrev, mycket förvånad.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.