Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Över 2000 viner provade. Nu är det klart. Jag har varit med i provningsteamet som testat igenom en stor del av vinerna i Systembolagets beställningssortiment. En grannlaga, tidskrävande men mycket givande uppgift. Vi började den 18 januari och avslutade det hela den 7 februari. Runt 120 viner blev provade per dag.

Ordning och reda bland glas, spottkoppar och dator är en nödvändighet. Protokollen ifylls noggrant.

Det finns mycket att upptäcka bland alla dessa buteljer. Mycket roliga viner från delar av världen där du annars inte hittar några viner – och många fantastiskt bra viner som är värda att upptäcktas. Enligt våra preliminära beräkningar var runt sextio procent av vinerna mer än prisvärda.

Muskatvinet ”You shook me all night long” med AC/DC-logga var mer kul än kvalitet.

Många lustigheter dyker också upp. Till exempel AC/DC-viner – ja ni vet den australiska hårdrocksgruppen. Detta är dock mer kuriosa än bra.

Resultatet av hela denna holmgång i vinvärlden kommer i vintidningen Allt om Vin i mars. Jag ska då också berätta mer om resultatet av mina vedermödor här i SvD.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.