Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Överraskande enkel lokal – och överraskande gott. Vet ni att en av Sveriges största livsmedelsexporter är tacos. Det är kryddföretaget Santa Maria som har en sådan exceptionell framgång med med hela sitt tacossortiment i Europa. Nu var det längesedan jag åt dessa mexikanska specialiteter då det yngsta barnet kommit ur tacosåldern.

Men i fredags var det dags. Det blev en plötslig lunch på stan med min medarbetare. Hon tog mig ner i en källare på Barnhusgatan i Stockholm – bara runt hörnan från Drottninggatan. Där ligger La Neta – inte mycket mer än ett hål i väggen med mycket basic inredning. Ja, man sitter faktiskt på enkla träbänkar.

Fredagsmys med tacos på La Neta. Riktigt gott och kul med tallrikar och peppar-saltströare i plast med leksaksfärger.

La Neta kallar sig Skandinaviens första mexikanska taquería. Jag förmodar att de lever upp till detta. De som har stället är i alla fall mexikanare. Min erfarenhet av mexikanska tacos sträcker sig bara till San Diego – och det är ju på fel sida gränsen.

På La Neta var det mycket kryddigt och kul med olika blandningar av kött man kan välja på i sitt bröd. Det vara extra kul med deras plastallrikar i olika glada färger. Det gav en genuin känsla, på något sätt. Man kan säga att varken lokalen eller serveringsupplägget var speciellt inställsamt. Vilket hedrar dem.

Lite mys med tacos på fredagslunchen kan rekommenderas.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.