Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Verkligheten överträffar dikten ibland. I augusti skrev jag om några av våra kända vinprofiler och deras guilty pleasures. En av dem berättade då att en av årets höjdpunkter är Matéus rosé ihop med räkost på tub. Nu har jag nyligen fått bildbevis. Bilden är uppenbarligen tagen på en hotellbalkong där man njuter av värme och sol – fjärran från vinter-Sverige.

Svensk räkost på tub, salta kex och Matéus Rosé är en höjdarupplevelse, anser en av våra vinkännare.

Det ser faktiskt ganska mysigt ut – eller?  Jag kan tro att det är riktigt gott: syra, sötma, sälta och den feta smaken från räkosten.

Jag fick också ett mejl från Karin R som kom ihåg sina upplevelser kring det ryska vinet Ruby of Crimea. I min krönika till nyår berättade jag ju om en annan Ruby of Crimea-erfarenhet. Karin minns vinet som en eländig soppa – ja faktiskt helt odrickbart. Det enda det kom på att göra med vinet var att använda det till att rengöra gamla stövlar med. Och så blev det.

Om stövlarna blev extra vackra och rena förtäljer inte historien.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.