Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

En dag med många överraskningar. De senaste tjugo åren har Mendoza gått från bulkvin till yppersta kvalitet. Det är mycket tack vare män som José Alberto Zuccardi på bodegan Familia Zuccardi. Med stor entusiasm och vetgírighet har han och hans medarbetare presterat bättre och bättre vin.

Provning av fem Malbec-viner från olika lägen och jordmån.

Bland annat genom att lära sig mer om jordmån och vilken som passar bäst till olika druvor och kloner. I deras experimentverkstad fick vi prova fem olika Malbec från fem olika lägen och terroirer. Det var stor skillnad. Från mer tjockfruktiga till mineraliga och örtiga toner. Malbec-druvan var densamma – men resultatet blev ändå så olika.

I det hästtokiga Argentina är hästpolo en av nationalsporterna.

På Cheval des Andes provade vi bra viner från Terrazas de los Andes. Deras koncept är att odla de olika druvsorterna på olika höjder. På lägsta höjden finns Cabernet Sauvignon och på den högsta Chardonnay. Vi fick också uppleva en av Argentinas nationalsporter: hästpolo. Alla som kan något om denna sport vet att de bästa hästarna och ryttarna kommer från just Argentina.

Fernet och cola. En överraskande blandning som är otroligt populär i Argentina.

Dagens ovanliga överraskning var provning av Argentinas nationaldryck – utanför vin och öl. Fernet-Branca blandat med Coca-cola. En något otippad kombination. Den smakade just cola med lustiga kryddörter från Fernet-drycken. Inte så illa.

Den sägs i alla fall göra gott.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.