Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Det har sina sidor att vara vinskribent. Ibland sitter man och provar 135 boxviner som nästan smakar likadant – ibland är man i Argentina tio dagar. Landade i Buenos Aires i söndags och fick genast uppleva denna gigantiska huvudstad från sin bästa sida. Här bor 13 miljoner människor i stor-Buenos-Aires. Det talas spanska men det italienska arvet är tydligt. Hittills har upplevelserna visat på en charmig och vänlig befolkning.

Buenos Aires är tangons huvudstad i världen. Det förstod man bara efter ett par timmar.

Det första vi upplevde på en gatumarknad var tango. En intensiv tangoförevisning i ett gathör för att locka lite pengar från åskådarna. Men det var bra. Senare stötte vi också på en fantastisk tangoorkester.

Nu bär det iväg mot Patagonien för fler upplevelser – och äntligen blir det vingårdsbesök. Det blir också en vecka med mycket asado (Argentinas nationalrätt – grillat kött) och Malbec-viner förstås.

Det kommer rapporter.


Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.