Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Framtiden bland kvinnliga sommelierer är tryggad. Nu är mässan Mitt Kök avklarad. Jag har presenterat tävlingar, intervjuat kockar med böcker och pratat om min senaste produkt – en vinlåda med allt om vinprovning inklusive doftflaskor.

Årets kvinnliga sommelier 2011 har också korats i tävlingen Lily Bollinger Award. I finalen tävlade Beatrice Becher (Restaurang Jonas, Stockholm), Frida Nensén (Hotell Borgholm) och Daniela Nylin (Årstiderna i Kockska huset, Malmö). Oj, vad duktiga och coola de var. Både blindprovning, tuffa teorifrågor, mat och vinförslag och serveringsövningar ingick i slutomgången. Och samtliga finaltjejer var bara 22 år.

Beatrice Becher på sin på priscykel – nyss korad till årets kvinnliga sommelier.

Allra coolast och bäst var skånskan Beatrice Becher, uppväxt i restaurangbranschen med en franskfödd far som är krögare i Malmö. Vinsten blev en resa till Champagne och en röd damcykel.

En cykel kanske verkar märkligt som sommelierpris men det finns en förklaring. Tävlingens namngivare, Lily Bollinger från champagnehuset Bollinger, var en hängiven cyklist som gärna svischade runt i vingårdarna för att hålla koll på skörden.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.