Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

En av de bästa lanseringarna på Systembolaget. Sex gånger varje år släpper Systembolaget exklusiva viner i tillfälliga lanseringar. Detta är viner som bara köps i en bestämd mängd och när flaskorna är sålda försvinner vinet ur sortimentet.

I december kommer det ett gäng viner som för oss vinälskare är en av de bästa lanseringar på Systembolaget jag upplevt. Nästan bara idel godsaker från vinvärlden. Totala sextio viner som nästan alla är mycket köpvärda – även om några kostar en bra slant som t ex en Nuits-Saint-Georges Premier Cru Clos de la Maréchale från Jacques-Frédéric Mugnier för 675 kronor.

Barolo Dagromis från Gaja och Barolo Azelia samt tre Ratti-viner: Barolo Conca, Barolo Marcenasco, Barolo Rocche.

Tre Barolo-viner från Renato Ratti var mycket läckra liksom Gajas Barolo Dagromis. Tre Châteauneuf-du-Pape är också köpvärda.

Något att se fram emot vid första advent om en månad. Fler rapporter kommer.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.