Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Systembolaget har ett imponerande sortiment av bubbelviner. Det har varit provning av alla mousserande viner. Mycket bubbel blev det – hela 135 flaskor testades och spottades. Allt från de billigaste för 54 kr upp till Krug Grande Cuvée för 1 399 kr. Det kanske låter svårt att prova så många olika flaskor – men faktum är att jag tycker det är lättare än många andra provningar då man byter mellan bubbel, torrt vitt och rött av alla olika typer. Här kan man hålla sig kalibrerad med samma typ av vin.

Jag ska återkomma med mer precisa tips – men här är de som jag tyckte var bäst när det gäller prisvärde.

Så här ser det ut när vi provar mousserande på Systembolaget – bilden visar ungefär två tredjedelar av alla flaskor.

Mousserande

Chapel Hill Sparkling Chardonnay, 59 kr

Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut, 59 kr

Jaume Serra Brut Nature, 60 kr

Sesto Senso Prosecco Extra Dry, 69 kr

Marqués de Monistrol Brut, 77 kr

Jacob’s Creek Chardonnay Pinot Noir, 89 kr

Graham Beck Brut Pinot Noir Chardonnay, 99 kr

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut, 99 kr

Rotari Brut Riserva, 99 kr

Delmas Brut, 119 kr

Langlois Crémant de Loire Brut, 119 kr

Ferrari Brut, 139 kr

 

Champagne upp till 275 kr

Palmer & Co Brut, 234 kr

Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut, 249 kr

André Clouet Grande Réserve, 259 kr

Pierre Peters Cuvée de Réserve, 269 kr

Palmer Millésime Brut, 274 kr

Allt är inte gjort på druvor. Här är från vänster Mousserande Jordgubbsvin, Berry Temptatious, Fresita och Wild Strawberry Sparkling. Observera de olika färgerna.

 

Om Vinbloggen



Välkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.