Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Det är överraskande att besöka en vinbutik i USA. Häromdagen var jag inne i en vinbutik som tillhör den fantastiska supermarketkedjan Stew Leonards. Dessa vinbutiker är i sanning en annorlunda upplevelse jämfört med Systembolaget. Och urvalet är det inget fel på. I denna rymliga butik fanns det mesta av det bästa, kan jag lova. Men också en del billiga jugwines, ett och annat chokladvin och andra lustigheter.

Bakom korkkossan får jag syn på ägaren till Periquita.

När jag fotograferade en kossa gjord av kork tycker jag mig känna igen en man lite längre bort. Men, men är det inte … ja, vad heter han nu. Jag går närmare och blir genast påbjuden ett glas Periquita. Jovisst, mannen var Domingos Soares Franco, ägare och vinmakare på JM da Fonseca som gör Periquitas viner och många andra.

Det är kul att botanisera i en amerikansk vinbutik. Och jag kan lova att här finns det mesta.

Ett lustigt sammanträffande i en vinbutik en timme norr om New York i den lilla orten Norwalk. Uppenbarligen hade Domingos bott i trakten för länge sedan och skulle nu gå på begravning av en gammal vän.

Som det heter: den som reser har något att berätta.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.