Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Det är kul med vinbarer i New York. Efter tre dagar på Manhattan kan jag konstatera att det är kul att åka runt och prova vin. Första kvällen började med ett besök på ABC Kitchen – Jean-Georges Vongerichtens restaurang. Det var där Niklas Ekstedt var och praoade i ett sitt tv-program förra veckan. En udda upplevelse med närodlade grönsaker i en gammal butikslokal där allt man såg och åt på var återanvänt. Kryddningen på maten var speciell med både asiatiska och nordafrikanska influenser.

Samma kväll blev det två vinbarer som båda var sensationellt bra vad gäller vinurvalet men där doften av bränd ost och grillade paninis låg tung. Men det blev bättre under senare turer. Som till exempel In Vino Wine Bar. Ett charmigt hål i väggen med härlig stämning och syditalienska viner med tillhörande smårätter. Eller Terroir Wine Bar i Tribeca där de nästan bara serverade rieslingviner. Massor med höga långbord och stimmig stämning gjorde upplevelsen total.

Bar Veloce har bara italienska viner och pryder sina lokaler med italienska vespor.

Eller det mest udda: Ten Bells i lite sunkiga Lower East Side. Inga skyltar, inga ordentliga dörrar. Här bjöds bara naturviner från Frankrike ackompanjerade av spanska smårätter och fransk husmanskost.

Om några veckor ska jag berätta vilka fem vinbarer i New York jag tyckte var bäst. Kolla en söndag i resebilagan.

Apropå the Big Apple: en kväll på Manhattan fick vi höra att Apple-gurun Steve Jobs hade stigit upp i cyberhimlen. Det var en stor man som faktiskt förändrade vårt sätt att uppleva datorer. Tack vare honom har datorchipsens kapacitet utnyttjats till att göra kommunikation lite roligare, snyggare och mänskligare. Säger en som som hade sin första Apple MacIntosh 1984.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.