Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

I New York finns det bästa av det mesta. Nu ska jag iväg till New York för en veckas jobb med restaurangprovningar och en jakt på de bästa vinbarerna.

Mina kollegor i New York rapporterar om att vinbarer är en av de hetaste trenderna just nu. Det ska undersökas. Jag kommer med lite rapporter här på bloggen. Och om några veckor kan du läsa hela resultatet av min fältstudier i Svenska Dagbladet.

Jag ser fram emot ett besök på Terroir Wine Bar.

Ett av mina mest intressanta besök (tror jag) blir Terroir wine bar där man satsar på att presentera de mest ursprungstypiska vinerna. Men jag har många vinbarer på min lista – och en egenhändigt skapat karta över de mest besöksvärda.

Av restauranger blir det bland annat ABC Kitchen som Niklas Ekstedt pryade på i våras och som SvT visade ett program om i torsdags. Jag lovade Niklas att kolla om hans rätt fortfarande finns på menyn.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.