Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Speciella julsnapsar har blivit en riktig tradition. Själv gillar jag att krydda min egen julsnaps. Men i år känns det inte som att det är nödvändigt. Wisby Julaquavit är en riktig höjdare med julkryddiga pomeranstoner.

En annan kul nyhet är O.P. Anderson Limited Edition 2011. Det är en äkta O.P. Anderson som lagrats elva år på sherryfat. Det ger en fet lite saltsyrlig ton ovanpå kummin, anis och fänkålstonerna. Riktigt bra.

O.P. Anderson Limited Edition 2011 är riktigt bra.

Årets julsnaps från Altia (de har ju tagit över från Vin & Sprit) har gjorts i samarbete med Skansen. Jag har inte provat den än – men en kryddning med ingefära och kummin som rundats av med starkvin från Tarragona låter trevligt.

Altia satsar på ett säkert kort 2011: Skansens Julsnaps.

Andra pålitligt goda julsnapser är (som vanligt) Linie Aquavit Christmas och Aalborg Jule Akvavit.

Du tycker kanske det är tidigt att börja prata om julsnaps redan nu. Men faktum är att flera av dem redan finns på Systembolaget. O.P. Anderson-specialaren i bara en mycket begränsad upplaga.

Och innan du anar det är det snöglopp och julskyltning.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.