Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Det är inte alla druvor som är ens favoriter. I söndags stod jag med en flaska Barista Pinotage i handen. Kan det vara något till en entrecôte med bea, tänkte jag. Nej, det kändes konstigt med ett vin som doftar kaffe latte och chokladkaramell till denna superfranska rätt. Det fick bli en fransk klassiker istället – en Crozes-Hermitage. Ett utmärkt val.

Det blev ingen barista-pinotage till söndags-entrecôten.

Som vinskribent ska man ju inte avslöja vilka druvor man har lite svårare för. Men faktum är att pinotage är knepig. Det finns flera bra. Men de mer gammaldags har ofta ett lätt dassig ton och de moderna doftar espressomaskin.

För att inte göra alla pinotagevänner missmodiga ska jag här ge en lista på alla de viner som blev best-in-show i en sydafrikansk pinotage-tävling nyligen. I Sydafrika är man stolt över sin nationaldruva.

Här är vinerna som vann: Beyerskloof Reserve 2008, Diemersdal Reserve 2010, Fairview Primo 2009, Kanonkop Pinotage 2006, KWV The Mentor’s Pinotage 2009, Laibach 2010, Naledi 2009, Rijk’s Private Cellar 2007, Schalk Burger & Sons Meerkat 2009 och Windmeul Reserve 2010.

Dessa pinotage-viner kan rekommenderas.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.