Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Systembolagets julsortiment har sina goda sidor – och del sämre. Jag är nu i full gång med att prova Systembolagets kommande juldrycker. Mycket lustiga glöggar som vanligt, snapsar, julöl och en del annat. Jag provar allt utom julölen. Jag ska inte säga att det känns skönt att slippa julölen. Men efter femton års provade av dessa skummande brygder känner jag jag mig ganska mätt på rostade söta malt och vörtupplevelser.

Blir detta julen då alkoholfri snaps slår igenom på bred front?

Ännu är jag inte klar med alla provningar. Men redan nu kan jag delge er en nyhet: alkoholfri snaps. Det är essensföretaget Saturnus i Malmö som vill ge världen denna sensationella produkt. Jag har all respekt för dem som inte vill dricka alkohol. Men varför de ska låtsasdricka snapsar som bara smakar vatten med lite kryddning kan jag inte förstå. Det måste finnas andra sätta att göra detta på.

Om det ändå ska vara så kan man ju själv blanda ihop vatten med lite citronsmak eller annat. Det här små flaskor med texten alkoholfri lockar ju mest till skratt.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.