Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Systembolaget har koll på etiketterna. Det svenska vodkaföretaget Znaps har låtit reklambyrån Amore gör om designen på sina etiketter. Nu finns det djur med blommor, frukt, instrument – och vapen på etiketterna. Kul och lekfullt tycker man på Znaps. Systembolaget tycker det är mindre lustigt. Åtminstone bilden med vildsvinet (eller vad du nu är för djur) i trenchcoat och med ett gevär i knäet går inte hem.

Djur med vapen ogillas av Systembolaget. Rätt eller fel?

Vapen och alkoholkonsumtion får inte förknippas med varandra, meddelar Systembolaget.  Och det kan man väl hålla med om. Znapsfolket tycker de har blivit orättvist behandlade och har överklagat till Alkoholsortimentsnämnden. Jag tror inte de får något gehör.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.