Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Viner med låg alkoholhalt är viktigt, tycker Systembolaget. Viner med en volymprocent alkohol under tio finns knappast – jo, det förekommer i de norra tyska vinregionerna, men knappast någon annanstans. Inte naturligt i alla fall. Det vanliga är ju att vi ser allt fler viner med en alkoholhalt upp mot 15 procent. Det är för mycket, tycker nog det flesta. Dessa viner kräver mycket smak och syra för att bli hyggligt balanserade.

Den 1 oktober lanserar Systembolaget fyra lågalkoholviner.

Men är inte 9-10 procent för lite för att vinet ska upplevas som gott? Alkoholen är ju smakbärare och håller ihop vinets karaktär. Ja, snart kan du testa själv. I Systembolagets oktobersläpp finns fyra viner med en alkoholhalt på 9 eller 9,5 procent. Det är Systembolaget som uttryckligen frågat efter denna typ av lågalkoholviner i sina offerter.

Jag tycker att flera av dem var bra. Vilka det är avslöjar jag nästa fredag.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.