Annons
X

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Det är kul och nyttigt att leka vinmakare. I förra veckan skrev jag om att man ska inte ha för stor respekt för vin. Att blanda ihop lite olika viner kan lära en mycket. Samma dag som krönikan publicerades stod jag själv i ett rum med massor av flaskor, mätglas och spottkoppar.

Det är inte lätt att blanda sju druvrena viner så att det blir bra.

Det var Cheval Blancs lyxvin från Argentina, Cheval des Andes, som presenterades. Jag och några kollegor fick då möjlighet att labba med vinerna som ska ingå i det kommande vinet.

Jag hade nogsamt mätt upp min vinkomposition och den blev hygglig – men inte mer.

Cheval des Andes vinmakare Nicolas Audebert var på plats och gick igenom de olika druvrena vinerna – tre olika malbec, tre olika cabernet sauvignon och en petit verdot. Uppgiften var att skapa något med delar ur dessa flaskor som kunde likna en välbalanserad Cheval des Andes. Det var inte lätt – men kul.

Jag var väl sådär nöjd med mitt resultat. Vinmakare Nicolas Audebert doftade och gav mig några uppmuntrande ord. Men det syntes att han inte var begeistrad.

Vinmakare Nicolas Audebert doftade och gav sitt utlåtande till alla som var med på blandningsövningen.

Men detta skedde ju i Frankrike. I slutet av november räknar jag med att vara i Mendoza och då kanske det blir bättre med mina blandningsförsök.

 

Om Vinbloggen



Välkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.