Mikael Mölstad
Det pågår en tävling om glöggsmaker varje år. Innan du anar det kommer tidningarna att vara fyllda med recensioner av årets nya glöggvarianter. En av dem är en ny glöggserie från Galatea kallad Ripa. Deras starkvinsglögg kommer med en smak av peppar och chili. Mer från andra är att vänta.
Blossa låter dock ingen vänta. Deras nya årgångsglögg har redan presenterats för pressen. Förra årets variant med saffran och stjärnanis utlovades som ”en av de bästa kryddsammansättningarna någonsin”. Det var den inte, kan jag intyga.
Årets variant är dock en säkrare utflykt i smakernas värld. Glöggen är smaksatt med mörkrostat kaffe av Arabica-bönor från El Salvador. Kaffet har extraherats i sprit och därefter blandats med vin och glöggkryddor.
Blossa satsar på en rejäl kaffesmak i årets årgångsglögg som lanseras redan den 1 oktober.
Hur det smakar? Ja, som en klassisk glögg med smak av kaffe. Faktiskt gott – om än lite mäktigt. Inte speciellt lättdrucket och friskt.
Det är bara att vänta på vad konkurrenten Dufvenkroks ska hitta på i år?