Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Det pågår en tävling om glöggsmaker varje år. Innan du anar det kommer tidningarna att vara fyllda med recensioner av årets nya glöggvarianter. En av dem är en ny glöggserie från Galatea kallad Ripa. Deras starkvinsglögg kommer med en smak av peppar och chili. Mer från andra är att vänta.

Blossa låter dock ingen vänta. Deras nya årgångsglögg har redan presenterats för pressen. Förra årets variant med saffran och stjärnanis utlovades som ”en av de bästa kryddsammansättningarna någonsin”. Det var den inte, kan jag intyga.

Årets variant är dock en säkrare utflykt i smakernas värld. Glöggen är smaksatt med mörkrostat kaffe av Arabica-bönor från El Salvador. Kaffet har extraherats i sprit och därefter blandats med vin och glöggkryddor.

Blossa satsar på en rejäl kaffesmak i årets årgångsglögg som lanseras redan den 1 oktober.

Hur det smakar? Ja, som en klassisk glögg med smak av kaffe. Faktiskt gott – om än lite mäktigt. Inte speciellt lättdrucket och friskt.

Det är bara att vänta på vad konkurrenten Dufvenkroks ska hitta på i år?

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.